Oppigården’s Hjärtevän ”Kronos”

That’s Why She Is A Song Inmy Heart x Oppigården’s Svarta Rudolf


2011-01-07 

Kronos blev min sons första egna rhodesian som han fick som 15-års present. Jag hade dolt hela processen för att det skulle bli en överraskning, så kom vi till den dagen det var dags att hämta honom.. Jag var lite nervös eftersom jag redan valt ut vilken hane det skulle bli, jag hade äran att kunna välja den absolut mest perfekta hanen tack vare att Eva Bryntse / Oppigården visste att jag ville avla i framtiden och hon var som en mentor för mig.  På väg mot Hälsingland och Oppigårdens Kennel så frågar Corre mig vad han ska göra om han inte gillar just denna hanen…och jag som redan var nervös inför deras första möte, låtsades att jag var både säker och övertygad om att det skulle bli jättebra (Ska nämnas att Cornelius redan då visste vad han ville ha och talade om det också… )

Mötet blev magiskt. Kronos kom först av alla… till Cornelius… inte till mig… ha ha ha så här snackar vi om kemi, det var precis som han hade väntat på honom.

Kronos är den absolut vackraste rhodesianvalp som jag har sett med sitt mörka huvud och stora vita fläck på bröstet. Kronos är också den rhodesian som har lärt både mig och Cornelius mest av alla hundar vi har haft. Med facit i handen så skulle Cornelius ha börjat med en tik. (Hoppas att han inte läser detta) men som sagt, min son visste vad han ville och eftersom han redan hade haft en egen parson russel terrier -hane som han lyckats med, så fick han som han ville.
Kronos blev en stöddig tonåring, som helt plötsligt bestämde sig för att bestämma över sin husse. Här började min rhodesianhane-resa som har lärt mig så mycket som jag idag har nytta av. Som ni förstår blev det en ”resa” för både mig och Cornelius, som tack gode gud BLEV BRA, men detta gör att jag aldrig säljer en hane till första-gångs hundägare. Alla beslut har undantag, men i det stora hela så är det så. Både jag och Cornelius har farit runt i Sverige på olika kurser, utbildningar och slutligen hamnade vi på Brukshundsklubben där Cornelius och Kronos från början inte var välkomna för att han hade munkorg på sig. Cesar Milan-böckerna är sönderlästa och Kronos avelshanekarriär tog stopp innan den ens började. När vi var på det som skulle bli Kronos andra utställning så slutade det med att Cornelius lämnade utställningsplatsen gråtande, med sin kompis lunkande efter. Allt detta använder vi idag som kunskap vi delar med oss, mer än gärna. Idag kan jag också se att egentligen så var det inte så illa som vi upplevde, men bara för att vi hade så stora förväntningar på denna kille så blev det ett jättestort misslyckande för oss. Idag är Kronos en kunglighet, som vaktar gården som en lejonhane, han går omkring som att han äger hela stället och gör inget som INTE BEHÖVS. Kommer det fel människor så talar han om det för oss, annars står han mest som en alldeles otroligt vacker staty. Kronos idag, är en otroligt snäll hane som låter både barn och vuxna människor klappa och hälsa på honom.. men med måtta, sedan går han iväg. Just nu har han fullt upp med att ta hand om Zulu och Zarah, som faktiskt är HANS … Att Kronos ska få bli pappa nu…… är faktiskt en dröm som vi trodde skulle bli, just en dröm.. men nu ska det bli av… och det är nog det mest spännande av alla parningar som jag har gjort. 

SE14472/2011

Namn: Kronos

Kön: Hane

Ägare: Cornelius Daher

Höjd:

Vikt: 50 kg

Röntgen: HD B, ED ua

BPH: -

Meriter: Godkänt anlagsprov Viltspår