Manzili friröntgad

Alla som minns Manzili (valpen som fick en infektion mellan 6:e och 7:nde ryggkotan 2016) Veterinärerna på Falu djursjukhus tyckte att han skulle få somna in. , dvs behöll honom, och han fick bo i vår stora bur till han var 6 månader.. sedan fick jag ta honom korta, korta promenader, i sele med långt koppel, Han fick inte springa eller leka med de andra hundarna. 
HAN är ”friröntgad”, dvs HD B och ED 0.
Lyckan när jag fick brevet från SKK var SÅ STOR att den inte ens går att beskriva.. Den 24/7 gör han sitt BPH i Nykvarn, tillsammans med sin syster Zahra. Anita Moberg som äger pappa Memphis kommer dit, om inget oförhappandes dyker upp. 
Jag vill också påminna er ALLA som inte har HD-röntgat era hundar, att göra det. Jag har för vana att alltid ta upp detta vid försäljningstillfället men kullen 2017 vet jag inte säkert eftersom jag var väldigt sjuk då. Men HD är något som alla uppfödare av Rhodesian förespråkar då det kan vara avgörande för din hunds mående, en OUPPTÄCKT, dålig höft kan försämra din hunds livskvalitet oerhört. En HD-röntgen kostar mellan 2000-2300, jag rekommenderar alltid att även ta ED, och resultatet bokförs på SKK´s databas. Efter detta har du fått ett ”kvitto” på om din hund är såpass hel att den kan springa med dig när du cyklar eller joggar. Jag skulle aldrig våga motionera en rhodesian på detta sätt OM DEN INTE är friröntgad.

Manzili