Kontaktövning

Nu har alla valpar i KZ-kullen lämnat mig för att ta det stora klivet ut i världen MED sin ”nya” FAMILJ! Nu är det NI som tar över deras uppfostran för att skapa en trygg och värdig lejonhund. Jag vet att ni alla kommer fixa det, men jag vill ju så gärna hjälpa er på vägen.

Resan med denna majestätiska varelse som kommer fram mer och mer för varje dag blir LITE lättare om ni grundlägger ert ledarskap redan från början, med enkla men ack så viktiga vardagsrutiner.

KONTAKTÖVNING vid måltid, i ABSOLUT TYSTHET

Stå med skålen i handen, som du brukar göra, men säg inte sitt (ska hunden verkligen behöva kommenderas för att få sin mat, NEJ det tycker inte jag) Titta på hunden… mjukt men tålmodigt OCH det enda du egentligen ber om är att hunden ska titta dig i ögonen (=kontakt). Så fort du får DEN kontakten, ställer du ner maten under tystnad. ETT ENKELT sätt att visa SIN LEDARSKAP flera gånger om dagen.Varje gång som ni ska gå igenom en dörr, ut, in, eller till ballkongen, eller till sovrummet när ni ska lägga er, så be din hund vänta så att du får gå genom dörren först. När de inte kan stanna, så sträck ner handen som ett stopp och bara KÄNN hur hunden stannar upp och väntar.. då går du före genom dörren och ber sedan hunden att komma. Om du inte tror att dessa 2 simpla övningar tillför något, så fråga dig vilken typ av männsika du känner dig tryggast med, den som tjatar och ”irrar” omkring eller den som lugnt och metodiskt vet vad den gör?