4use’s Sekani Manzili

Alla som minns Manzili (valpen som fick en infektion mellan 6:e och 7:e ryggkotan 2016) Veterinärerna på Falu djursjukhus tyckte att han skulle få somna in, då de bedömde att hans borttappade förmåga i bakbenen skulle vara nästintill omöjlig att få tillbaka. Där och då beslutade jag att ge honom allt jag kunde för att ge honom tillbaka det som han hade från början.

Jag kontaktade dem som hade tingat honom och sade som det var och att jag inte kunde sälja en valp under dessa förutsättningar. Jag ställde in mig på att att han skulle få stanna hos mig och sedan påbörjade jag vår resa, som faktiskt skulle ta mer än ett år..

Steg 1 var att han fick bo i en stor bur till han var 6 månader. Detta var för att hans ryggrad var så instabil pga denna infektion som fått sjunde ryggkotan att nästintill ”luckrats upp”. 

Vid 6,5 månader kunde jag börja ta honom på små, korta  promenader, i sele med långt koppel, Han fick inte springa eller leka med de andra hundarna. Under hela denna tid så bodde min äldsta son hemma och hade ett jättestort rum på övervåningen, där Manzili kunde vara både fri från buren och ha närhet till en människa.. Jag vet idag att han levde kungligt med förmåner som ingen annan hade.

När jag och Youssuf åkte till Strömsholm för den slutliga MH-röntgen så var jag både förväntansfull men också jättenervös. Jag visste att nu skulle vi få beskedet som skulle avgöra Manzilis liv. Viktigt att veta i detta är att under hela denna period så fick Manzi både pencillin och smärtstillande vid behov. Det ingen annan än jag och min familj visste var att han dessutom fick VÄTE (kiselbundna vätejoner) vilket hade hjälpt mig väldigt mycket under en tuff period i mitt liv. Röntgen gjordes och resultatet blev exceptionellt. Veterinären skakade på huvudet och kallade Manzi för mirakelhund. Jag och Youssuf kunde inte sluta le. Detta var en stor dag… som visade mig ännu en gång, att aldrig ge upp.

Så när tiden var inne för Manzilis HD-röntgen, så kom den gamla nervositeten tillbaka.. För mitt i all denna tragik där Manzi inte kunde gå, min man och bästa vän dog helt utan förvarning så var jag tvungen att ha en målsättning för att inte tappa bort varför jag gjorde vissa saker, varför jag kämpade så. Med Manzili så blev målsättningen att han skulle bli en avelshane…

Lyckan när jag fick brevet från SKK var SÅ STOR att den inte ens går att beskriva..
Den 24/7 gjorde han sitt BPH i Nykvarn, tillsammans med sin syster Zahra. Anita Moberg som äger pappa Memphis var också där och för alla oss som visste hela historian kring denna kille så kanu n jag lova att stoltheten när Jonna marscherade in med denna otroligt stiliga kille på BPH planen, var det största jag har känt. Nu var Manzi ingen sjuk liten valp längre, utan en stilig, mentalt cool hane, med en utstrålning som hänförde allt och alla.

Namn: Manzili

Kön: Hane

Ägare: Anton & Jonna

Höjd:

Vikt: 

Röntgen: HD B, ED ua (0)

Meriter: 

Manzili förväntas bli pappa till sin första valpkull 2021.