4use’s Zaib Amitoy ’Ami’

När jag började skriva om Ami så kom tårarna direkt. Älskade Ami. Min bebis, min otroligt känsliga lilla Ami. Valet av Ami gjordes också med hjärtat, för hon hade inte den snyggaste exteriören.. Men utan tvekan den absolut känsligaste själen. Jag visste också att fel hem för Ami, kunde bli katastrof. Hon är den hund som reagerat mest utav alla på kroppspåk. Ord var överflödiga, Ami förstod bara genom att titta på mig. Om allt hade blivit som jag tänkt så var hon mitt ”lydnadsprojekt”, jag tror hon hade kommit hur långt som helst inom lydnaden med den känsligheten. Ami var Zahras lillasyster och Ami dyrkade sin storasyster… där Zahra var, fanns även Ami. Att jag beslutade att låta Ami få en ny familj, var endast för att jag inte räckte till. Jag hade för många hundar för att kunna ge dem det de behövde. Och den som behövde en egen familj för att kunna tillvarata allt det fina hos henne, var Ami. Martin som köpte en helbror till ZULU, hade under dessa år blivit en god vän till hela familjen och precis under denna perioden började han prata om att han ville ha en bror eller syster till sin Maximus. Martin har det största hjärtat i världen och dessutom är han väldigt känslig... Kunde de vara en match? Martin åkte från Umeå, hälsade på och umgicks med alla hundar och lite med oss.. Ljuv musik uppstod mellan dem, Ami och Martin. Han bestämde sig för att prova. Inga beslut innan Maximus fick träffa henne. Idag är de en liten familj, Martin, Maximus och Ami. Även om jag gråter när jag skriver detta så är det lika mycket av glädje. Att ta ett sådant här steg var inte lätt, men jag vet att det var det allra bästa som kunde hända Ami. Jag kommer självklart låta Ami bli mamma, men först är det röntgen och BPH. Sedan gäller det att få ihop all logistik. Men att inte ta en kull på henne vore idiotiskt, med den pappan som jag satsade stort för att få. Artaban var nog den parning som jag har lärt mig mest av med tanke på seminering, och hela den biten. Men allt gick i lås och min vinst var Ami.  

Namn: Ami

Kön: Tik

Ägare: Martin Farrokhi

Höjd:

Vikt: 

Röntgen: 

Meriter: