Om mig

Jag är en kvinna i medelåldern som alltid varit omgiven av hundar. Jag har rehabiliterat psykiskt dåligt mående hundar, haft egna hundar och sedan 2003 har jag haft kennel. Jag har haft allt från vallhundar, vakthundar och fågelhundar. När kenneln “föddes” så blev mitt fokus mer inriktat på att kunna ha en flock som trivs tillsammans. Idag har jag 7 hundar, varav en terrier och 6 ridgebacks. Detta är nog en av mina största utmaningar, att ha så många hundar som lever tillsammans med så lite kontroverser som möjligt. Att ha 7 hundar som lever med mig dygnet runt är inte bara bara. Det är konstant ledarskap med en förmåga att se alla små skiftningar som faktiskt sker i en flock beroende på både yttre och inre påverkan.

Vad menar jag med det?

Om du tänker dig att du är ensam hemma med din hund, ni ligger i soffan och myser, helt plötsligt kommer din partner inspringande med en upprörd granne som skriker och gapar..  Detta är en yttre påverkan som du inte kan styra, utan ni hamnar i denna situation vare sig ni vill eller inte. Hur reagerar din hund när detta sker? Blir den vaktig och slänger sig fram mot den skrikande grannen eller blir den rädd och gömmer sig bakom soffan? Hur mycket påverkas hunden av din reaktion? Om du följer denna tankebana men multiplicerar med 7, eftersom min flock består av 7 hundar. 

Sedan har vi inre påverkan, vilket är tex vid löp. Vid löp så förändras hela flockens dynamik. Ingenting är som det brukar vara och alla hundar blir “på tårna”. Det är ingenting du som gäst i mitt hem, eller valpspekulant märker, men jag och mina barn och alla som har levt med mig och min flock märker detta. En flock är i ständig förändring, där vissa individer försöker klättra upp i hierarkin medan andra är nöjda med det som är. MIN ROLL i denna konstellation är att upprätthålla balansen i flocken och att hela tiden visa att jag fortfarande förtjänar att vara flockens ledare.

Min ambition med dogEmergency är att kunna hjälpa den “vanliga människan” med problemlösningar på ett snabbt och lätt sätt. Jag vill ge alla en möjlighet att kunna få en en bra vardag med sin hund, utan att du ska behöva åka en massa herrans mil för att träffa någon som kan hjälpa dig. Jag har gjort det, så många gånger, åkt långt och betalat mycket pengar för att få hjälpä Nu vill jag och min flock hjälpa dig på ett enklare och billigare sätt, genom att utnyttja den teknik som faktiskt finns i form av mobiler med kameror och framförallt internet. Jag vill hjälpa dig genom att snabbt kunna ge dig en “PROBLEMLÖSNING” på något som faktiskt påverkar dig och din hund negativt, dag ut och dag in, så länge som problemet fortgår.

Exempel på problem:

-hunden drar och går precis som den själv vill när ni är ute
-hanhunden som gör utfall mot andra hundar
-hunden morrar om du ska ta något ifrån den
-hunden kommer inte när du ropar på den

Jag är inte utbildad på annat sätt än egen erfarenhet och jag kommer att arbeta med videor och skrift. Jag ger mig själv rätt att säga ifrån om det är något som jag anser att jag inte klarar av. Jag och min flock ser fram emot att kunna hjälpa dig nå oanade höjder i din hundrelation.