Ridge star’s Eliza ’Marouschka’

u: Mashama Mazi Rus Kashore e: Saimon’s Praide Voiceofthelegendfor


2015-07-28

Denna tik hittade jag på Internet. Det var hennes uppfödare som lade upp henne sin fb för att sälja henne. Jag blev kär. Det var precis samma som när jag köpte min första Parsontik Troja. Förälskelse. Jag vet att det var sent på kvällen när jag såg henne och jag var jätteorolig att hon inte skulle se mitt meddelande, så jag skickade till alla involverade i denna kombination, för att verkligen inte missa henne. Snacka om hysterisk.. ja ja . Jag betalade handpenning och sedan räknade jag dagarna. Jag och Cornelius ar  hämta henne på Arlanda. Om ni minns när vi hämtade Kronos så var Cornelius jätte-nervös… nu var det min tur..  jag vankade på Arlanda, planet var försenat. Till slut kom de. Det var /www.facebook.com/anna.spesivykhk och hennes man som förenade nytta med nöje och flög med henne, för att sedan roa sig i Stockholm. När jag såg henne, den där lilla lilla tiken, så visste jag att jag hade valt rätt. Cornelius erbjöd sig att köra dem till hotellet… vi hade Baby Faakhira, Kronos och Marri med sin transportbur samt Annas man som var stoor.. Jag minns inte resan speciellt mycket, bara känslan i min kropp. Detta var stort för mig. Under hela min ”rhodesianresa” så har min beundran för de ryska linjerna blivit större och större. Det är svårt att förklara men de har en ”lätthet” och smidighet som jag tycker påminner MER om ursprungsrhodesian än vad vi svenskar har. Alla uppfödare har som sagt sina egna avelsstrategier och drömmar och det är ju det häftiga med aveln. Alla präglar sin avel på sitt vis och eftersom jag har en linje som är lite mer ”svensk” i mina ögon så var detta klivet jag tog mot det som jag drömmer om vad gäller min rhodesianavel. Marris utställningskarriär tog lite stopp på grunda av att min man dog, men de utställningar som jag har varit på har varit som en dröm. Hon flyter fram, med sådan bakbensaktion som jag aldrig sett. Korset är helt perfekt och hennes psyke är helt annorlunda mot mina andra tikar. Marri har en ”näsa” utöver det vanliga, hon är busigare än de andra, samt mig väldigt närgången när hon hälsar.. Hon brukar krama alla som kommer till mig. Samtidigt som hon har en hel del dominans i sig så är hon också VÄLDIGT KÄNSLIG. Så om jag säger att Marris avkommor tror jag kommer bli perfekta för lydnad, vilket jag inte skulla säga om någon av mina egenuppfödda tikar.. JO nu ljög ja, ZA- kullen har faktiskt en del individer som jag tror skulle funka i lydnad. Denna lätthet som jag pratar om är inte så mycket fysisk, utan mer psykiskt. Marri är den i flocken som inte bryr sig om någon kommer och ”snor” hennes byte. Hon kan gladeligen fixa ett nytt…Antingen tycker man om hennes utseende eller inte…

Namn: Marrouschska/Marri

Kön: Tik

Ägare: Lotta Daher

Höjd:

Vikt: 

Röntgen: HD A, AD ua

Meriter: Excellent på utställning

Bokad i juli 2020.

Marri förväntas få sin första valpkull tillsammans med Manzili i slutet av 2020 alternativt 2021.